Роботодавці скаржаться на нестачу працівників: яка наразі ситуація на українському ринку праці

Роботодавці Україні занепокоєні нестачею кваліфікованих кадрів на ринку праці. У першу чергу, це стосується так званих "робочих спеціальностей". Однак, незважаючи на ситуацію, серйозне зростання заробітної плати в Україні не очікується. Таку інформацію повідомили найбільші сервіси пошуку роботи в країні. Варто зазначати, що подібні дані озвучив і Кабмін.
Яка ситуація склалась на ринку праці України
Як зазначили аналітики, на горизонті вже помітний серйозний дефіцит кваліфікованих кадрів, а тому роботодавцям необхідно переглянути свій підхід до пошуку потенційних працівників. Наразі публікації оголошення на сайті вже недостатньо.
У Кабінеті Міністрів також розповіли, що в Україні існує надзвичайно великий дисбаланс між пропозицією для профісійно-кваліфікованих працівників і тим, яку саме роботу такі люди шукають.
Найбільше ринок праці потребує кваліфікованих робітників робочих спеціальностей. При цьому, серед зареєстрованих безробітних 43% мають вищу освіту. До речі, у великих містах цей показник сягає аж 60%, а інколи навіть вище.
Найбільшу ж зарплатню пропонують працівникам з досвідом та за роботу в особливих умовах зі складними задачами.

Усім учасникам ринку праці треба зрозуміти, що в моменті більше кандидатів на ринку не стане, а оплата праці стрімко не зросте. Тому потрібно працювати за тими умовами та з кандидатами, які є, – резюмують аналітики.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment